Cross / Trail running

Van gevorderde hardloper, naar duurloper, cross / trail runner en conditieverbetering.


Hardlopen voor gevorderden is een ideale training voor hardlopers die meer willen en hun eerste stappen in de wereld van de 10 Engelse mijl, (halve) marathon / ultraloop / cross / trail -run willen maken. 

Meedoen kan op voorwaarde dat je 10 km zonder probleem kunt lopen, en geen moeite ondervindt met meerdere trainingen in de week. 

Een groot deel van de training vindt plaats in recreatie gebied Kwintelooijen, Oude Veensegrindweg Rhenen, en ook de Prattenburgse bossen zullen veelvuldig worden aangedaan. 

De trainingen duren ongeveer 1 uur en 15 minuten. 

Opbouw trainingsweek:

10 weken training onder begeleiding van ervaringsdeskundige om jouw doel te bereiken!

Voorafgaande de start:

informatie avond, afstemming / bespreking individuele doelen:

  •    invulling van de drie trainingen per week!

1x

interval, cross / trail looptraining,

1x

duur looptraining,

1x

techniek, kracht, core-stability training.

a.)

advies op gebied van voeding, rust,

b.)

maatwerk voor elke persoon.

Deelnemen of meer informatie over hardlopen voor gevorderden? Neem dan contact op:  info@kobra-sportief.nl

Prijzen:

KoBra-Sportief  is trainen in de buitenlucht, dus géén sportschool of kantine, dure apparaten en géén magazijn vol met trainingsmateriaal. Hierdoor blijft onze prijsstelling binnen de perken.

1ste proeftraining

€      gratis

losse training

€      4,50

10- rittenkaart losse trainingen

€      45,-   ( de kaart is 3 maanden geldig )

Lidmaatschap 

€      20,--  ( per kwartaal / periode )

( geen lidmaatschap/contributie voor deelnemers uit lopengroepen )

Dus anders sporten? En bepaal zelf wanneer jij wilt sporten!! 

lesgeld via de strippenkaart          ( voor aanvang 1e les )

lidmaatschap                                 ( 1e week van elke kwartaal )

Lidmaatschap / contributie kun je over te maken op rekening;

NL 75 RABO 0190 4185 32   C.A. Koedam, o.v.v. KoBra-Sportief + naam

Een losse les kan contant betaald worden voor aanvang van de les.


aanvullende informatie:

Hardlopen voor gevorderden is hartstikke leuk, maar je moet wel aan een aantal dingen denken. Ontdek ze bij KoBra-Sportief, dus hier!

Hardlopen voor gevorderden

Eerst wat inspiratie opdoen voor hardlopen op ander terrein…

Cross / trail -running

Bij cross / trail -running is bergop lopen en bergaf lopen standaard werk. Voor de meeste hardlopers is dat echter speciaal, vandaar wat meer de focus op deze specifieke techniek.

Techniek Bergop lopen

Bergop en bergaf hardlopen is een groot onderdeel van cross / trail -lopen. Voor ons vlakke land lopers niet altijd even makkelijk en onderdelen waar je veel kracht bij gebruikt. Als je de techniek beter onder de knie krijgt kost het je nog steeds kracht maar minder dan dat je het verkeerde doet.

Theorie bergen hardlopen

Als je internet afzoekt vindt je verschillende theorieën. Sommigen zeggen dat je juist voorover moet buigen terwijl anderen zeggen dat je zo veel mogelijk in 1 lijn moet lopen. Het vooroverbuigen gebeurt dan wel maar nog steeds in die ene lijn. Daar is dus het eerste punt. Hoe gebruik je je lichaam met het klimmen?

Voor je kijken en rechtop lopen

Van nature ga je snel naar voren hangen. Dit zorgt ervoor dat je longen minder goed ontplooid zijn en dus minder lucht. Ontspan je schouders, veel lopers hebben die namelijk opgetrokken. Hou ook je hoofd rechtop, het voorkomt nek en schouder klachten maar je krijgt ook meer lucht. Je kunt zo ook 50 tot 100 meter voor je kijken.

Kleine stappen maken

Als je kleinere maar snellere stappen neemt loop je lichter en beter. Je verkort je paslengte maar maakt hem sneller. Je kunt je armen gebruiken als hef waardoor je sneller naar boven gaat.

Wandelen of  hardlopen

Houd je het even niet vol, geen probleem. Je probeert het tenminste wel! Het is absoluut geen schande als je gaat wandelen. De vuistregel is als je sneller naar boven kunt wandelen dan rennen moet je vooral wandelen. Maar ook als je moe bent en weer op krachten wilt komen is het vrij normaal dat je even wat stukken stapt. Als je al je krachten verspilt in alles uphill te rennen blijft er niet veel meer over na verloop van tijd.

Heuvels in Nederland

Uiteraard valt het niet mee om dit in Nederland te trainen. Maar een brug of heuvel kan al een aardig trainingsgebied zijn. Daar kun je korte maar snelle uphill loopjes doen. Maar ook in het bos of op een mountainbike parcours kun je korte uphills doen. Let op als je gaat hardlopen in de alpen of andere bergen moet je goed letten op de weersomstandigheden, drinken, eten etc. Begin niet onvoorbereid maar zoek nog eens verder op deze site!

Bergop en bergaf lopen…GA JIJ HET PROBEREN? laat ons het weten!